Posiłki 03.01.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek homo o smaku wanilinowym 80 g (MLE)
Jabłka prażone b/c 100
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z bułka tartą i olejem 150 g (GLU PSZ)
Kalafior z wody 50 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt owoce leśne 100 g 1 szt (MLE)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo naturalny 80 g (MLE)
Jabłko pieczone 150 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 250 ml