Posiłki 26.01.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 70 g
Mandarynka 150 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml