Posiłki 29.03.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kalafiorowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g (RYB)
Warzywa po grecku 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z jaj z koperkiem 70 g (JAJ, GOR)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g (RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy* b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z jaj z koperkiem – dieta 70 g (JAJ, MLE)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g