Posiłki 02.04.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Blok drobiowy- wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wieprzowego 50 g (SOJ, MLE)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Kasza manna z jabłkiem prażonym 150 g (GLU PSZ, MLE)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Blok drobiowy- wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wieprzowego 50 g (SOJ, MLE)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml