Posiłki 05.04.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Krem z dyni i marchwi 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 250 ml
KOLACJA – DIETA PODSTWOWA
Roszponka 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki 70 g ( JAJ, MLE, GOR)
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Krem z dyni i marchwi 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Roszponka 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 70 g (JAJ, MLE)
Pomidor 70 g