Posiłki 02.05.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Kasza manna z jabłkiem prażonym 150 g (GLU PSZ, MLE)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Sałatka jarzynowa z olejem 100 g (SEL)
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Sałatka jarzynowa z olejem 100 g (SEL)
Sałata zielona 20 g