Posiłki 17.05.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl. M 1 szt (JAJ)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Szynka dębowa łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody i białka wieprzowego 20 g (SOJ, MLE, SEL, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR)
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl. M 1 szt (JAJ)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Szynka dębowa łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody i białka wieprzowego 20 g (SOJ, MLE, SEL, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR)