Posiłki 21.05.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki z olejem 100 g (MLE)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Drożdżówka mini 1 szt 36 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g (RYB, SEL)
Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g (RYB, SEL)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
Twaróg półtłusty 50 g (MLE)