Posiłki 03.06.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Sos jogurtowo-truskawkowy* 100 g ( MLE,)
Mus z jabłek () z/c 100 g
Drożdżówka mini 50 g (GLU PSZ, JAJ,)
Kompot owocowy z/c 250 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko z tłuszczem 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy ( ) 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 100 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem () 100 g (GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy* b/c 250 ml