Posiłki 27.06.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL,)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g ( SEL,)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Kasza manna z jabłkiem prażonym 150 g ( GLU PSZ, MLE,)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL,)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,)
Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL,)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pomidor b/skórki 70 g
Sałata zielona 20 g