Posiłki 03.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Ser topiony 50 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Pulpet wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Serek homo. naturalny 80 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ,)
Pulpet wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z marchwi z olejem b/c 100 g
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml