Posiłki 12.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Arbuz 150 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt (MLE)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT,
GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twarożek 60 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Arbuz 150 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g (GLU
PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml