Posiłki 15.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Blok drobiowy- wędlina dro. parzona z dodatk mięsa wp 50 g (SOJ, MLE)
Ogórek świeży 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Blok drobiowy – wędlina dro. parzona z dodatk mięsa wp 50 g (SOJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko z tłuszczem (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Buraczki podprawiane – drobno tarte (bez cukru) 100 g (GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml