Posiłki 19.07.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kalafiorowa z ryżem 400 ml
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g (RYB,)
Warzywa po grecku 100 g (GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ,)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g ( RYB,)
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy b/c 300 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 20 g ( SOJ, MLE,)