Posiłki 22.07.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL,)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z pora i jabłka 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z/c 250 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g ( RYB, SEL,)
Twaróg półtłusty 50 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem (400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z pora i jabłka 100 g (MLE)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szprot w sosie pomidorowym 50 g (RYB, SEL)
Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml