Posiłki 06.09.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Arbuz 150 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twarożek 60 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, )
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, )
Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL, )
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml