Posiłki 10.09.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos ziołowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g (MLE,)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE,)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos ziołowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Szpinak (liście) gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml