Posiłki 13.09.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kalafiorowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g ( RYB,)
Warzywa po grecku 100 g ( GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Szpinak gotowany z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kalafiorowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g ( RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL, )
Kompot owocowy b/c 300 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 20 g