Posiłki 19.09.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Banan 100 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Ryż na sypko 200 g
Leczo z cukinii z kiełbasą 150 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Sałata zielona z olejem 50 g
Surówka z rzodkwi, jabłka i marchewki 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Ryż na sypko 200 g
Leczo z drobiem-dieta 150 g
Sałata zielona z olejem 50 g
Seler z pietruszką gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL, )
Kompot owocowy b/c 300 ml