Posiłki 18.10.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE,GLU OW )
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT )
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Ketchup 20 g (SEL,)
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Dyniowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Dyniowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Szpinak gotowany z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml