Posiłki 04.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
rozdrobniona 50 g
Ogórek kiszony 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR, )
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
rozdrobniona 50 g
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ryż na sypko z tłuszczem (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ, )
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Marchew oprószana z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL,)
Kompot owocowy b/c 300 ml