Posiłki 15.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ser żółty 50 g (MLE)
Ketchup 20 g (SEL)
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml