Posiłki 19.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,)
Rukola 10 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Jarzynowa z zacierką podstawa 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, )
Ziemniaki gotowane 200 g
Bitka z szynki wieprzowej 80 g ( GLU PSZ,)
Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
Buraczki podprawiane -drobno tarte (bez cukru) 100 g (GLU PSZ,)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,)
Rukola 10 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Jarzynowa z zacierką podstawa 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, )
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Bitka z szynki wieprzowej 80 g ( GLU PSZ,)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy* b/c 300 ml