Posiłki 29.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Jabłko 150 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE, SEL, )
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g ( GLU PSZ, JAJ,RYB,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g(SEL,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ, )
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twarożek 60 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLUPSZ, JAJ, MLE, SEL, )
Ziemniaki z tłuszczem gotowane. 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g(GLU PSZ, JAJ, RYB, )
Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL,)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL, )
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml