Posiłki 13.01.2025 r.
ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Sos budyniowy o smaku śmietankowym z/c 100 ml (MLE,)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml
ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ, )
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ryż na sypko z tłuszczem 200 g
Pulpet drobiowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL, )
Kompot owocowy* b/c 300 ml