Posiłki 16.01.2025 r.
ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Jogurt naturalny 2% tł 150g 1 szt ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Sos boloński z mięsa wp 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL,)
Bukiet warzyw gotowanych (brokuł, marchew, fasola)* 100 g ( może zawierać: SEL,)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twarożek 60 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ,)
Budyń z wieprzowiny 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Bukiet warzyw gotowanych (march,kalafior, brokuł)* 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL,)
Kompot owocowy* b/c 300 ml