Posiłki 17.01.2025 r.
ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)
Powidła śliwkowe 50 g
Sałata zielona 20 g
Mandarynka 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Krupnik jęczmienny () 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki gotowane () 200 g
Kotlet z ryby (Dorsz) 130 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml
Szpinak (liście) gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ,)
ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Krupnik jęczmienny () 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, )
Ziemniaki z tłuszczem gotowane. () 200 g
Ryba pieczona (Dorsz) 80 g ( RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 100 g
Warzywa po grecku () 100 g ( GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy* b/c 300 ml