Posiłki 06.03.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 2% tł. 150 g 1 szt. (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu z koperkiem 70 g (MLE)
Pomidor 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem 100 g
Surówka z rzodkwi, jabłka i marchewki 100 g (MLE)
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z twarogu z koperkiem 70 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – Dieta ŁATWO STRAWNA
Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem 200 g
Kompot owocowy z/c 300 ml