Posiłki 10.03.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Sos budyniowy o smaku śmietankowym z/c 100 ml (MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml