Posiłki 12.03.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ser topiony 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)
Kasza jęczmienna / sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z marchwi i chrzanu 100 g (MLE, S02)
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo, naturalny 80 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna / sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100 g (MLE, S02)
Kompot owocowy b/c 300 ml