Posiłki 31.03.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z jaj 90 g (GLU PSZ, JAJ)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ryba (dorsz) po grecku (bez pieprzu) 100 g (RYB, SEL)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Ryba (dorsz) po grecku (bez pieprzu) 100 g (RYB, SEL)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml