Posiłki 01.04.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml