Posiłki 02.04.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02)
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka dębowa łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody i białka wieprzowego 50 g (SOJ, MLE, SEL, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR)
Sałata zielona 20 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 m
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Ćwikła z chrzanem b/c 100 g (MLE, S02)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasztet drobiowo-wp z warzywami-dieta 80 g (GLU PSZ,
JAJ, SEL)
Sałata zielona 20 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml