Posiłki 13.05.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Ogórkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos meksykański 100 g (GLU PSZ)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml

OBIAD- Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Ogórkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA- Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml