Posiłki 22.05.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD– DIETA PODSTAWOWA
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Łazanki z kapustą i mięs. wp. z łopatki 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
Banan 200 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

ŚNIADANIE- Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony (bez pieprzu) 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Brokuł gotowany 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml