Posiłki 17.06.2025 r.

ŚNIADANIE – Dieta PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Necówka-wędlina średnio rozdrobniona, wp.,pieczona 50 g (GLU PSZ, może zawierać: JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Buraczki gotowane 100 g
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki100 g (MLE)
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWOPRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Necówka-wędlina średnio rozdrobniona, wp.,pieczona 50 g (GLU PSZ, może zawierać: JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWOPRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Szpinak (liście) gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml