Posiłki 01.09.2025 r.

śniadanie – Dieta PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE)
Ogórek świeży 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – DIETA PODSTAWOWA
Fasolowa z ziemniakami 400 ml(GLU PSZ, SEL)
Naleśniki z serem 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie– Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Ogórek świeży 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml