Posiłki 19.09.2025 r.

ŚNIADANIE – Dieta PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Miód (25g) 1 szt
Roszponka 10 g
Jabłko 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Roszponka 10 g
Jabłko 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml