Posiłki 29.09.2025 r.

OBIAD – Dieta PODSTAWOWA
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Naleśniki z serem 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

kolacja – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 20 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml

obiad – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml

kolacja – Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 20 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml