POSIŁKI 01.02.2024 R.
01.02.2024
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym z łopatki 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Brokuł gotowany 200 g
KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasztet z ciecierzycy 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Brokuł gotowany100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasztet z ciecierzycy 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g