01.08.2024

Na Zdjęciu : Szpinakowa z ziemniakami, Makaron, Sos boloński z mięsa wieprzowego, Surówka z selera i jabłka z olejem, Bukiet warzyw gotowanych, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Sos boloński z mięsa wp 150 g (GLU PSZ,MLE,SEL)
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL)
Bukiet warzyw gotowanych (brokuł,marchew,fasola) 100 g (może zawierać: SEL)
Kompot owocowy z/c 300 ml

Na Zdjęciu : Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Pasztet z fasoli, Ogórek kiszony, Sałata zielona, Woda mineralna niegazowana

KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasztet z fasoli 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml

Na Zdjęciu : Szpinakowa z ziemniakami, Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem, Budyń z wieprzowiny, Sos pomidorowy, Bukiet warzyw gotowanych, Surówka wielowarzywna z olejem, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ,MLE,SEL)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Budyń z wieprzowiny 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Bukiet warzyw gotowanych (march,kalafior, brokuł) 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml

Na Zdjęciu : Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb Graham, Masło extra 82%, Pasztet z fasoli, Pomidor, Sałata zielona, Woda mineralna niegazowana

KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasztet z fasoli 80 g (GLU PSZ,JAJ)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250ml