POSILKI 02.07.2024 R.
02.07.2024
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,)
Rukola 10 g
Banan 100 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Jarzynowa z zacierką podstawa 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet drobiowy panierowany 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,)
Rukola 10 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Jarzynowa z zacierką podstawa 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, )
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka pieczony 80 g ( GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy b/c 250 ml