POSIŁKI 04.04.2024 R.
04.04.2024
![Na zdjęciu znajduje się: Jogurt naturalny, Kawa zbożowa z mlekiem, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Twarożek, Miód, Banan, Sałata zielona](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1599/04.04.2024 śniadanie podstawa.png)
ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Miód (25g) 2 szt
Banan 100 g
Sałata zielona 20 g
![Na zdjęciu znajduje się: Barszcz biały z ziemniakami, Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami, Sos pomidorowy, Cukinia pieczona z olejem, Surówka z selera i marchwi z olejem, Kompot owocowy, Kasza manna z jabłkiem prażonym](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1600/04.04.2024 obiad podstawa.png)
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Kasza manna z jabłkiem prażonym 150 g (GLU PSZ, MLE)
![Na zdjęciu znajduje się: Kawa z mlekiem, Chleb Graham, Masło extra 82%, Twarożek, Sałata zielona, Pomidor](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1601/04.04.2024 śniadanie cukrzyca.png)
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
![Na zdjęciu znajduje się: Barszcz biały z ziemniakami, Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami, Sos pomidorowy, Surówka z selera i marchwi z olejem, Cukinia pieczona z olejem, Kompot owocowy](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1602/04.04.2024 obiad cukrzyca.png)
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 250 ml