POSIŁKI 05.02.2024 R.
05.02.2024
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu i makreli wędzonej 70 g (RYB, MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z twarogu i makreli wędzonej 70 g (RYB, MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g