POSIŁKI 05.02.2024 R.
05.02.2024
![Na zdjęciu znajduje się: Brokułowa z ryżem, Ziemniaki, Gulasz warzywny z ciecierzycą, Surówka z marchwi z olejem, Surówka z selera i jabłka, Kompot owocowy, Ciasto drożdżowe](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1379/05.02.2024 obiad podstawa.jpg)
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
![Na zdjęciu znajduje się: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Pasta z twarogu i makreli wędzonej, Sałata zielona, Pomidor](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1380/05.02.2024 kolacja podstawa.png)
KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu i makreli wędzonej 70 g (RYB, MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
![Na zdjęciu znajduje się: Brokułowa z ryżem, Ziemniaki z tłuszczem, Gulasz warzywny z ciecierzycą, Marchew gotowana z olejem, Surówka z selera i jabłka z olejem, Kompot owocowy](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1381/05.02.2024 obiad cukrzyca.png)
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml
![Na zdjęciu znajduje się: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb Graham, Masło extra 82%, Pasta z twarogu i makreli wędzonej, Sałata zielona, Pomidor](/uploaded/AppEntityBlockTextWithImageBlock/imagePath/1382/05.02.2024 kolacja cukrzyca.jpg)
KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z twarogu i makreli wędzonej 70 g (RYB, MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g