POSIŁKI 07.02.2024 R.
07.02.2024
OBIAD - DIETA PODSTAWOWA
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02)
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)
KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka dębowa łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem wody i białka wieprzowego 50 g (SOJ, MLE, SEL, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, GOR )
Sałata zielona 20 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Ćwikła z chrzanem b/c 100 g (MLE, S02)
Sałatka szwedzka b/c 100 g (GOR)
Kompot owocowy b/c 250 ml