10.06.2024

Na zdjęciu: Fasolowa z ziemniakami, Naleśniki z serem, Mus z jabłek, Kompot owocowy, Jogurt naturalny

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Naleśniki z serem 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

Na zdjęciu: Rukola, Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Jajko gotowane kl. M, Polędwica Sopocka wieprzowa, ​​​​​​​Pomidor

KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA

Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody 20 g (SOJ, MLE)
Pomidor 70 g

Na zdjęciu: Fasolowa z ziemniakami, Makaron ze szpinakiem i serem żółtym, Sos bazyliowy, Surówka z kapusty białej z olejem, Bukiet jarzyn gotowany z olejem, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron ze szpinakiem i serem żółtym 350 g (GLU PSZ, MLE)
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml

Na zdjęciu: Rukola, Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb Graham, Masło extra 82%, Jajko gotowane kl. M, Polędwica Sopocka wieprzowa, ​​​​​​​Pomidor

KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody 20 g (SOJ, MLE)
Pomidor 70 g