10.07.2024

Na zdjęciu: Płatki owsiane na mleku, Kawa zbożowa z mlekiem, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Szynka pieczona, łopatka wieprzowa, Mix sałat

ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA

Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR)
Mix sałat 10 g

(Woda mineralna niegazowana 250 ml ze śniadania przeniesiona do kolacji)

 

Na zdjęciu: Pieczarkowa z makaronem, Ziemniaki młode gotowane, Pulpet drobiowy, Sos pietruszkowy, Surówka z marchwi i chrzanu, Kompot owocowy, Fasolka szparagowa z wody, Budyń o smaku waniliowym

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu 100 g (MLE, S02)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Budyń o smaku waniliowym z/c 150 ml (MLE)

Na zdjęciu Kawa z mlekiem, Chleb Graham, Masło extra 82%, Szynka pieczona, łopatka wieprzowa, Mix sałat, Pomidor

ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Kawa z mlekiem/p b/c 250 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR)
Mix sałat 10 g
Pomidor 70 g

(Woda mineralna niegazowana 250 ml ze śniadania przeniesiona do kolacji)

Na zdjęciu Jarzynowa z makaronem dieta, Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane, Pulpet drobiowy, Sos pietruszkowy, Surówka z marchwi i chrzanu, Fasolka szparagowa z wody, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Jarzynowa z makaronem dieta 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100 g (MLE, S02)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml