12.01.2024

Na zdjęciu znajduje się: Dyniowa z makaronem, Ziemniaki, Ryba smażona - Dorsz, Sałatka z kapusty czerwonej z olejem, Szpinak gotowany z olejem, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* z/c 250 ml

Na zdjęciu znajduje się: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Pasta z jaj z natką pietruszki, Pomidor, Sałata zielona

KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki 70 g ( JAJ, MLE, GOR)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g (zamiana pomiędzy posiłkami - między kolacją, a śniadaniem - z sałaty zielonej na roszponkę)