POSIŁKI 15.01.2024 R.
15.01.2024
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Sos jogurtowo-truskawkowy 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Drożdżówka mini 50g (GLU PSZ, JAJ)
Kompot owocowy z/c 250 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Pomidorki koktajlowe 70 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta mięsno-warzywna, z mięsa drobiowego udziec 80 g (SEL)
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Pomidorki koktajlowe 70 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta mięsno-warzywna, z mięsa drobiowego udziec 80 g ( SEL)
Sałata zielona 20 g