15.04.2024

Na zdjęciu znajduje się: Fasolowa z ziemniakami, Naleśniki z serem, Mus z jabłek, Kompot owocowy, Jogurt naturalny

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Naleśniki z serem 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

Na zdjęciu znajduje się: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Jajko gotowane, Polędwica Sopocka wieprzowa, Pomidor, Sałata zielona

KOLACJA - DIETA PODSTAWOWA

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g  (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody 20 g (SOJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g

Na zdjęciu znajduje się: Fasolowa z ziemniakam, Makaron ze szpinakiem i serem żółtym, Sos bazyliowy, Sałatka z kapusty czerwonej z olejem, ​​​​​​​Bukiet jarzyn gotowany z olejem, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron ze szpinakiem i serem żółtym 350 g (GLU PSZ, MLE)
Sos bazyliowy* 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy* b/c 250 ml

Na zdjęciu znajduje się: Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa, Chleb Graham, Masło extra 82%, Jajko gotowane , Polędwica Sopocka wieprzowa, Pomidor, ​​​​​​​Sałata zielona

KOLACJA - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody 20 g (SOJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g